International Quality Breeders Logo Engelse Bulldog

Engelse Bulldog

Engelse Bulldog fokker met het grootste aanbod pups te koop !

Tags: Engelse Bulldog Pup || Engelse Bulldog Pups || Engelse Bulldog Puppy || Engelse Bulldog Te Koop || Engelse Bulldog Fokker || Engelse Bulldog Kennel || Engelse Bulldog Pups Te Koop || Engelse Bulldog 2014 || Engelse Bulldog Belgie || Belgische Engelse Bulldog

Engelse Bulldog: Rasinformatie

Informatie over Engelse Bulldog ? Hier alles over de grootte, vacht, karakter, het temperament, onderhoud, training enz.

Engelse Bulldog

Introductie:
Je vindt hem óf schitterend, óf foeilelijk: de populaire Engelse Bulldog. Ooit een bruut van een hond, tegenwoordig een tolerante viervoeter die uitblinkt in kroelen en knuffelen. Een zelfbewust typetje waarin veel geluid zit: de Bull kan snurken als een dragonder en boeren en winden laten dat het een lieve lust is...

Engelse Bulldog in het kort
■Land van herkomst: Groot-Brittannië
■Vroegere taak: Bullebijter, zie paragraaf hieronder
■FCI-rasgroep: groep 2 (Molossers)
■Gemiddelde leeftijd: 6 - 7 jaar
■Schofthoogte: 30-40 centimeter
■Voorkomende ziekten: entropion en cherry eye (oogafwijkingen), ademhalingsmoeilijkheden, HD, rugproblemen, gescheurde kruisbanden, ingegroeide staart, huidproblemen, hartkwalen, niet kunnen werpen of dekken, doofheid.
■Gebruiksmogelijkheden: Gedrag & gehoorzaamheid
■Voorkomende gedragsproblemen: rangordeconflicten, agressie naar honden, vernielen
■Waaks: matig
■Omgang kinderen: goed
■Omgang honden: slecht tot goed
■Vachtverzorging: matig, regelmatig huidplooien controleren en reinigen
■Bewegingsbehoefte: Weinig tot gemiddeld.

Bullebijten
Vele eeuwen lang zijn honden gebruikt om stieren op te hitsen en aan te vallen. Eerst in de veronderstelling dat daardoor het vlees malser en sappiger werd, maar vanaf de dertiende eeuw ook als een wrede vorm van sport, het zogenaamde 'bullebijten' dat zowel door de adel als het gewone volk werd beoefend. De honden die men ervoor inzette waren forse en vasthoudende dieren, die nog het meest van een Mastiff weg hadden en over een zeer hoge pijngrens beschikten.

Maar, zoals vaker gebeurde, vond de adel eigenlijk dat ze over exclusieve rechten van dit volksvermaak beschikte en in 1272 kwam er een wet die het klootjesvolk verbood een ongeschonden Mastiff in bezit te hebben. De honden die er waren werden verminkt door bij hen een aantal tenen te amputeren, zodat ze niet meer konden worden ingezet tegen de stier. De gewone man was echter niet voor één gat te vangen en begon kleinere honden te fokken die leniger, sneller en minder snel te verwonden waren dan de Mastiff, maar wel diens moed en vasthoudendheid bezaten.

Voorloper
Daardoor is de voorloper van de huidige Engelse Bulldog ontstaan, een hond die in de veertiende en vijftiende eeuw bekend stond onder de namen 'Bolddog' en 'Bandogge' tot hij in 1632 uiteindelijk de benaming Bulldog ontving. Het waren bruten van honden, die nog weinig leken op de Bulldog zoals we die tegenwoordig kennen. Ze waren groter en lichter van bouw, zonder de excentrieke vormen die ze nu hebben.

Hun karakter was ook niet bepaald dat wat we van een gezinshond verwachten. maar ja, wat wil je als je werkzaamheden bestaan uit het in reepjes scheuren van stieren, zwijnen, beren en andere honden. De agressie werd ook nog eens flink gestimuleerd door de honden te onderwerpen aan een afschuwelijk trainingsregime.


Vechtverbod
In 1835 kwam er een landelijk verbod op het bullebijten en op hondengevechten. Daardoor raakte de fokkerij van de Bulldog behoorlijk in het slop. Hoewel in het geniep nog steeds hondengevechten werden gehouden, maakte men daarvoor liever gebruik van kruisingen tussen Bulldogs en Terrieres, de latere Bull Terrier.

De paar mensen die nog Bulldogs fokten, legden zich erop toe de hond een vriendelijker karakter te bezorgen. Langzamerhand veranderde de vechtlustige woesteling in een aanhankelijk huisdier. In Groot-Brittannië werd in 1864 reeds de eerste club voor het ras opgericht en de eerste rasstandaard opgesteld. Na een latere wijziging in de standaard veranderde het uiterlijk van de Bulldog in rap tempo. Alles moest breder, korter en extremer en dat resulteerde in de merkwaardig gevormde hond die de moderne Engelse Bulldog is.

Sommige mensen vinden hem schitterend, anderen foeilelijk of zelfs angstaanjagend. Maar, te oordelen naar de nog steeds stijgende populariteit van het ras, lijkt de eerste groep een meerderheid te gaan vormen. Dan kan hij de vreemdste toeren uithalen om aan een beetje aandacht te geraken en heeft hij binnen een mum van tijd alle lachers op zijn hand. Hij is altijd te porren voor een spelletje, alleen niet als het te warm is, want daar kan hij vaak erg slecht tegen.

Dan ligt hij voor pampus een beetje te dutten en te snurken als een dragonder. Hoewel het geen blaffer is, is het verbazingwekkend hoeveel geluid een Bulldog kan produceren. Om te snurken hoeft hij niet te slapen, dat doet hij ook als hij wakker is en daarnaast beschikt hij nog over een heel repertoire van snorkelende en rochelende geluiden.

De omgang met honden is sterk wisselend. Vaak gaat het goed, maar sommige exemplaren zijn redelijk kort aangebonden. En dan echt niet alleen, zoals wel eens wordt beweerd, omdat de andere hond zich agressief opstelt tegenover de Bull omdat er van die vreemde geluiden uit komen. Er zijn er namelijk ook die actief de confrontatie opzoeken.

Om met meerdere honden samen gehouden te worden is de Bulldog dan ook niet de beste keuze. Wilt u er toch twee, blijf dan aan de veilige kant en kies voor een reu en een teef.

Opvoeding
Sommige mensen schijnen te denken dat de Engelse Bulldog niet opgevoed hoeft en zelfs kan worden, maar dat is klinkklare nonsens en lekker makkelijk natuurlijk. Want als je er van uitgaat dat je hond toch nie tkan leren luisteren, hoef je er ook geen moeite voor te doen. En dat terwijl de Bull helemaal niet zo'n moeilijke leerling is.

Toegegeven, hij kan een tikje eigengereid zijn, maar daarnaast is hij ook vrij gevoelig en kan hij behoorlijk onder de indruk raken van een scherpe reprimade. Daar staat tegenover dat hij totaal ongevoelig is voor een harde aanpak. Afdwingen van gehoorzaamheid en harde correcties werken averechts en dat is niet zo vreemd. Als je eeuwenlang aan gort bent getrapt en in de rondte geslingerd door woedende stieren, dan doet een mep of een forse ruk aan de riem je nog maar weinig.

Gelukkig is hij wel bereid om voor de juiste beloning precies te doen wat je van hem verwacht en reageert hij goed als hij consequent en met enige kennis van zaken wordt opgevoed. Dan blijkt dat de Bull behoorlijk slim is en een groot vermogen tot leren heeft. Hij is weliswaar niet de allersnelste, maar leert toch wel vrij vlot.

En wat hij eenmaal geleerd heef,t hoeft maar minimaal onderhouden te worden om hem een leven lang bij te blijven. Rekening houdend met zijn lichamelijke beperkingen kan er met een Bulldog best meer worden gedaan dan alleen een puppycursus.

Gedrag & gehoorzaamheid bijvoorbeeld, of speuren en zoeken. En dan is er nog iets waarin een Bull uitblinkt: hij is verschrikkelijk goed in kroelen en knuffelen.

Verzorging
De vachtverzorging van een Engelse Bulldog valt erg mee. De korte vacht regelmatig even borstelen met een rubberen borstel of een vochtige zeemleren lap is genoeg. Wél moeten de huidplooien gecontroleerd worden. Waar de huid elkaar raakt in de plooien kan het gaan smetten en dat zal dan met een speciale lotion oeten worden gereinigd om ontstekingen te voorkomen.

Check ook de nagels en knip ze als dat nodig mocht zijn. Zeker als de hond te weinig loopt of als de nagels de grond niet raken, worden ze al snel te lang.

Geef de Bull liever een zachte ligplaats. Als hij te veel op een harde ondergrond ligt, ontstaan er lelijke en ontsierende eeltplekken.

Overvoer de hond niet, Al die moddervette, waggelende Bulletjes zijn er alleen maar omdat sommige mensen vet met spieren verwarren. De Engelse Bulldog hoort fors gebouwd en breed te zijn, niet vadsig en vet!

Gedrag
De huidige Engelse Bulldog is een tolerante hond met een hoge prikkeldrempel. Hij is moeilijk boos te krijgen en dat is maar goed ook, want als dat onverhoopt toch gebeurt blijkt dat die oude bullebijter onder alle laagjes beschaving nog wel degelijk latent aanwezig is.

Maar de gemiddelde Bull maakt zich niet zo druk. Hij houdt van vrijwel alle mensen en dan nog het meest van zijn baas. Hij is aanhankelijk en vriendelijk en graag in de directe omgeving van de familie. Als kennelhond is hij dan ook zeer zeker niet geschikt.

Vreemden worden meestal vriendelijk bejegend, hoewel soms ietwat terughoudend. Ook met kinderen gaat de Bulldog in de regel goed om en kan hij een groot geduld aan de dag leggen. Let wel op met vriendjes van het eigen grut, want soms kan de Bull besluiten zijn jonge roedelgenoten te verdedigen als het kinderspel te luidruchtig wordt.

Het is zowel in huis als buiten een vrij rustige hond die echter bij vlagen kan worden bevangen door heel drukke en vrolijke buien. Tijdens zijn drukke en vrolijke buien heeft de Bull binnen een mum van tijd de lachers op zijn hand (ehm, poot...).

Land van origine:
Groot- Brittanië
Grootte:
31 cm tot 36 cm
Vacht:
Kortharig. Aanvaardbare kleuren zijn beige, bont, getijgerd en wit.
Karakter:
De Engelse Bulldog is aanhankelijk, recht door zee, vriendelijk, intelligent, gevoelig en hij kent geen angst.
Temperament:
Engelse Bulldogs schieten goed op met andere honden en huisdieren. Ze zijn goed met kinderen. Sommige zijn op hun hoede voor vreemdelingen, maar de meeste zijn vriendelijk voor iedereen.
Onderhoud:
Kortharig. Aanvaardbare kleuren zijn beige, bont, getijgerd en wit.
Training:
Consequentie is belangrijk, maar omdat de Engelse Bulldog heel gevoelig is voor toon en intonatie van de stem van zijn africhter, gaat de training vrij gemakkelijk.
Activiteit:
De behoefte aan beweging van deze hond is heel eenvoudig. Hij past zich aan het activiteitenniveau van zijn gezin aan. Voldoende rust is noodzakelijk voor de ontwikkeling van gezonde beenderen, spieren en gewrichten.

Thuislevering mogelijk. Vraag informatie...Aalst

Aalter

Aarlen

Aarschot

Aartselaar

Aat

Affligem

Alken

Alveringem

Anderlecht

Antwerpen

Anzegem

Ardooie

Arendonk

As

Asse

Assenede

Assesse

Avelgem

Baarle-Hertog

Balen

Beernem

Beerse

Beersel

Begijnendijk

Bekkevoort

Bergen

Beringen

Berlaar

Berlare

Bertem

Bevekom

Bever

Beveren

Bierbeek

Bilzen

Blankenberge

Bocholt

Boechout

Bonheiden

Boom

Boortmeerbeek

Borgloon

Borgworm

Bornem

Borsbeek

Boutersem

Brakel

Brasschaat

Brecht

Bredene

Bree

Brugge

Brussel

Buggenhout

Damme

De Haan

De Panne

De Pinte

Deerlijk

Deinze

Denderleeuw

Dendermonde

Dentergem

Dessel

Destelbergen

Diepenbeek

Diest

Diksmuide

Dilbeek

Dilsen-Stokkem

Doornik

Drogenbos

Duffel

Durbuy

Edegem

Edingen

Eeklo

Eigenbrakel

Elsene

Elzele

Erpe-Mere

Essen

Etterbeek

Eupen

Evere

Evergem

Galmaarden

Ganshoren

Gavere

Geel

Geetbets

Geldenaken

Gembloers

Genk

Gent

Geraardsbergen

Gingelom

Gistel

Glabbeek

Gooik

Grimbergen

Grobbendonk

Haacht

Haaltert

Halen

Halle

Ham

Hamme

Hamont-Achel

Hannuit

Harelbeke

Hasselt

Hechtel-Eksel

Heers

Heist-op-den-Berg

Hemiksem

Herent

Herentals

Herenthout

Herk-de-Stad

Herselt

Herstappe

Herzele

Heusden-Zolder

Heuvelland

Hoegaarden

Hoei

Hoeilaart

Hoeselt

Holsbeek

Hooglede

Hoogstraten

Horebeke

Houthalen-Helchteren

Houthulst

Hove

Huldenberg

Hulshout

Ichtegem

Ieper

Ingelmunster

Itter

Izegem

Jabbeke

Jette

Jurbeke

Kalmthout

Kampenhout

Kapellen

Kapelle-op-den-Bos

Kaprijke

Kasteelbrakel

Kasterlee

Keerbergen

Kelmis

Kinrooi

Kluisbergen

Knesselare

Knokke-Heist

Koekelare

Koekelberg

Koksijde

Komen-Waasten

Kontich

Kortemark

Kortenaken

Kortenberg

Kortessem

Kortrijk

Kraainem

Kruibeke

Kruishoutem

Kuurne

Laakdal

Laarne

Lanaken

Landen

Langemark-Poelkapelle

Lebbeke

Lede

Ledegem

Lendelede

Lennik

Leopoldsburg

Lessen

Leuven

Lichtervelde

Liedekerke

Lier

Lierde

Lijsem

Lille

Limburg

Linkebeek

Lint

Lobbes

Lochristi

Lokeren

Lommel

Londerzeel

Lovendegem

Lubbeek

Luik

Lummen

Maarkedal

Maaseik

Maasmechelen

Machelen

Maldegem

Malle

Mechelen

Meerhout

Meeuwen-Gruitrode

Meise

Melle

Menen

Merchtem

Merelbeke

Merksplas

Meulebeke

Middelkerke

Moerbeke

Moeskroen

Mol

Moorslede

Mortsel

Namen

Nazareth

Neerpelt

Nevele

Niel

Nieuwerkerken

Nieuwpoort

Nijlen

Nijvel

Ninove

Oerle

Olen

Olne

Oostende

Oosterzele

Oostkamp

Oostrozebeke

Opglabbeek

Opwijk

Opzullik

Oudenaarde

Oudenburg

Oudergem

Oud-Heverlee

Oud-Turnhout

Overijse

Overpelt

Peer

Pepingen

Pepinster

Perwijs

Pittem

Poperinge

Putte

Puurs

Ranst

Ravels

Retie

Riemst

Rijkevorsel

Roeselare

Ronse

Roosdaal

Rotselaar

Ruiselede

Rumst

s Gravenbrakel

Sankt Vith

Schaarbeek

Schelle

Scherpenheuvel-Zichem

Schilde

Schoten

Sint-Agatha-Berchem

Sint-Amands

Sint-Genesius-Rode

Sint-Gillis

Sint-Gillis-Waas

Sint-Jans-Molenbeek

Sint-Joost-ten-Node

Sint-Katelijne-Waver

Sint-Lambrechts-Woluwe

Sint-Laureins

Sint-Lievens-Houtem

Sint-Martens-Latem

Sint-Niklaas

Sint-Pieters-Leeuw

Sint-Pieters-Woluwe

Sint-Truiden

Spiere-Helkijn

Stabroek

Staden

Stavelot

Steenokkerzeel

Steenput

Stekene

Temse

Terhulpen

Ternat

Tervuren

Tessenderlo

Tielt

Tielt-Winge

Tienen

Tongeren

Torhout

Tremelo

Tubeke

Turnhout

Ukkel

Veurne

Vilvoorde

Vleteren

Vloesberg

Voeren

Vorselaar

Vorst

Vosselaar

Waarschoot

Waasmunster

Wachtebeke

Waregem

Waterloo

Watermaal-Bosvoorde

Waver

Wellen

Wemmel

Wervik

Westerlo

Wetteren

Wevelgem

Wezembeek-Oppem

Wezet

Wichelen

Wielsbeke

Wijnegem

Willebroek

Wingene

Wommelgem

Wortegem-Petegem

Wuustwezel

Zandhoven

Zaventem

Zedelgem

Zele

Zelzate

Zemst

Zingem

Zinnik

Zoersel

Zomergem

Zonhoven

Zonnebeke

Zottegem

Zoutleeuw

Zuienkerke

Zulte

Zutendaal

Zwalm

Zwevegem

Zwijndrecht

België

Belgié

Belgie

provincie antwerpen

provincie limburg

provincie oost-vlaanderen

provincie west-vlaanderen

provincie vlaams-brabant

vlaanderen

Engelse Bulldog Fokker

Engelse Bulldog Kennel

Engelse Bulldog Pups Te Koop

Engelse Bulldog Te Koop

Engelse Bulldog Puppies Te Koop

Engelse Bulldog Fokkerij